ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI TAMAMLANDI

Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi’nin iş birliği sonucu “Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası” projesinin bu yılki çalışması tamamlandı.

TAZİYE EVİNİN TEMELİ DUALARLA ATILDI

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Kısmet Mahallesi’nde yapılacak Mehmet Necat Müjdecioğlu Taziye Evi’nin temel atma törenine katıldı.

19. MAHALLE BULUŞMASI: MEYDAN MAHALLESİ

Mahallelerin sorunlarını yerinde tespit etmek, mahalle sakinlerinin görüş ve taleplerini yerinde dinlemek için Batman Belediyesi’nin düzenlediği Mahalle Buluşmaları’nın 19.’su Meydan Mahallesi’nde gerçekleşti.

MAHALLELİNİN TALEBİ PROTOKOLLE HAYATA GEÇTİ

Batman Belediye Başkan Yardımcısı Ali Osman Bilgili, Kısmet Mahallesi sakinlerinin talep ettiği taziye evi için kamulaştırdığı parsel üzerine taziye evinin inşaatını üstlenen hayırsever iş insanı Rıdvan Müjdecioğlu ile protokol imzaladı.

ÖĞRENCİLERDEN TEMİZLİK PERSONELİNE DESTEK

Batman Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerinin öğretmen ve okul idaresine yaptığı temizlik etkinliği talebi, Batman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından olumlu karşılanınca öğrenciler Kinem Parkı’nda temizlik çalışmasına katıldı.

BASKİ’DEN KIŞA HAZIRLIK

Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (BASKİ), Sonbahar ve Kış aylarında, yağış sebebiyle olabilecek su baskınlarını önlemek amacıyla şehirde bulunan kanalizasyon ve yağmur suyu hatları temizlik çalışmalarını tamamladı.

Sektör Buluşmalarının Yedincisi: SAKATATÇILAR

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’in; şehrin üreticileri, iş insanları ve esnafları ile buluşarak sorunlarını doğrudan dinlemesi için Batman Belediyesi tarafından düzenlenen Sektör Buluşmalarının yedincisi sakatatçılar, kırmızı et üreticileri, kesim yapan mezbahana yöneticileri, kasaplar ve et kullanımı yapan esnafın katılımıyla gerçekleştirildi.

KIŞ SPOR OKULLARI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Batman Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, Kış Spor Okulları Açılışı ve Malzeme Dağıtımı programı gerçekleştirerek 13 branşta faaliyet gösterecek spor dallarında bulunan öğrencilere malzeme dağıtımı gerçekleştirdi.

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA SIVI YAĞ DESTEĞİ

Batman Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Sosyal Belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gerçekleştirdiği temel ihtiyaç malzemesine bir yenisini daha ekleyerek 4 bin 500 dar gelirli aileye ücretsiz sıvı yağ dağıtımı gerçekleştirdi.

EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER SERGİLENDİ

Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren BİL-MEK kurslarında eğitim gören kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

18. MAHALLE BULUŞMASI: BELDE MAHALLESİ

Mahallelerin sorunlarını yerinde tespit etmek, mahalle sakinlerinin görüş ve taleplerini yerinde dinlemek için Batman Belediyesi’nin düzenlediği Mahalle Buluşmaları’nın 18.’si Belde Mahallesi’nde gerçekleşti.

İÇME SUYU KLORLAMA ODALARI YENİLENDİ

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, içme suyu depolarının klorlandığı odalarda yapılan bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının ardından klorlama odalarını ziyaret ederek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sektör Buluşmaları’nın Altıncısı: OTO GALERİCİLER

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’in; şehrin üreticileri, iş insanları ve esnafları ile buluşarak sorunlarını doğrudan dinlemesi için Batman Belediyesi tarafından düzenlenen Sektör Buluşmaları’nın altıncısı oto galericiler ile gerçekleştirdi.

ŞEHRE ALTERNATİF YOLLAR KAZANDIRILIYOR

Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, imar çalışmaları tamamlanan mahallelerde yer alan yolları ulaşıma kazandırmak için zemin etüd çalışmalarını sürdürüyor.

ÇEVRECİ BELEDİYE SAĞLIKLI ŞEHİR

Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından son 3 ayda il sınırları içerisinde toplanan 173 ton ömrünü tamamlamış atık lastik, lisanslı taşıyıcılara teslim edildi.

ÖLÜRSEK ŞEHİT, KALIRSAK GAZİ OLURUZ

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 13 Eylül 1921’de zaferle sonuçlanmasından bir gün sonra cepheden TBMM’ye telgraf çeken Fevzi Çakmak ve İsmet İnönü, orduları yönetme ve düşmanın bozguna uğratılmasında üstün başarı gösteren Başkumandan Mustafa Kemal’in Meclis tarafından onurlandırılmasını önerir.

KAÇAK ET KESİMİ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’in; şehrin üreticileri, iş insanları ve esnafları ile buluşarak sorunlarını doğrudan dinlemesi için Batman Belediyesi tarafından düzenlenen Sektör Buluşmaları'nın beşincisi kırmızı et üreticileri, kesim yapan mezbaha yöneticileri, kasaplar ve et kullanımı yapan paydaş lokanta ve kebapçıların katılımıyla gerçekleştirildi.

SEYAHAT KISITLAMASINDA SIKI DENETİM

Zabıta ekipleri, seyahat kısıtlaması ile ilgili çıkan karardan sonra; otogar, ilçe garajı ve tren garında aralıksız HES kodu denetimi yapıyor.

ZABITA’DAN DİLENCİ DENETİMİ

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, haksız kazanç elde eden dilencilere yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

17. MAHALLE BULUŞMASI: ÇAMLITEPE MAHALLESİ

Mahallelerin sorunlarını yerinde tespit etmek, mahalle sakinlerinin görüş ve taleplerini yerinde dinlemek için Batman Belediyesi’nin düzenlediği Mahalle Buluşmaları’nın 17.’si Çamlıtepe Mahallesi’nde gerçekleşti.