Batman Belediyesi olarak şehrimizin altyapısını daha güçlü ve sürdürülebilir hale getirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.
TOKİ bölgesini besleyen ana iletim hattında geçmiş dönemlerde yaşanan arızalar, zaman zaman uzun süreli su kesintilerine neden olabiliyordu. Bu durumun tekrar yaşanmaması ve bölgenin su arz güvenliğinin sağlanması amacıyla su terfi deposuna alternatif besleme sağlayacak 4.500 metre uzunluğunda, Ø200 mm çapında yeni bir iletim hattını hayata geçirdik.
Yeni hat sayesinde ana iletim hattında oluşabilecek olası arızalarda bölgenin susuz kalmasının önüne geçilecek. Ayrıca sistem içerisine entegre edilen vana yapısı ile ihtiyaç halinde aşağı kotta bulunan bölgelere de kontrollü şekilde su verilebilecek. Böylece şehir genelinde su yönetimi daha esnek ve daha güvenli bir yapıya kavuşmuş oldu.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından mahallede yaşayan vatandaşlarımız ve mahalle muhtarımızla bir araya geldik. Mahalle sakinleri, geçmişte yaşanan su kesintileri ve basınç sorunları nedeniyle taleplerini ilettiklerini, sorunun kısa sürede çözüme kavuşturulmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Vatandaşlarımız, sürecin yerinde incelenerek hızlı şekilde sonuçlandırılmasından dolayı BASKİ Müdürlüğümüze ve Valimiz ile Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Ekrem Canalp’e teşekkürlerini iletti. Mahalle muhtarı da yapılan çalışmanın bölge için önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirterek emeği geçen tüm ekiplere şükranlarını sundu.
Batman Belediyesi olarak hemşehrilerimizin taleplerini yerinde dinlemeye, sorunlara kalıcı ve planlı çözümler üretmeye devam ediyoruz.
Daha güçlü altyapı, kesintisiz su, daha yaşanabilir bir Batman için çalışıyoruz.