BATMAN İL GENELİNDE 15-16 KASIM TARİHLERİNDE MEYDANA GELEN ŞİDDETLİ YAĞIŞLARLA İLGİLİ BİLGİLENDİRME

BATMAN İL GENELİNDE 15-16 KASIM TARİHLERİNDE MEYDANA GELEN ŞİDDETLİ YAĞIŞLARLA İLGİLİ BİLGİLENDİRME

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Batman için verilen şiddetli yağış  uyarısı sonrası 15–16 Kasım tarihlerinde il genelinde mevsimin ilk ve yüksek şiddetli yağışı etkili olmuştur. Yağışın şiddeti nedeniyle kent genelinde ulaşım  ve bazı uçak seferlerinde de iniş aksamaları meydana gelmiştir.
 
Devam eden yağışlara karşı Batman Belediyesi ekipleri toplam 391 personel, 58 iş makinesi/araç ve 17 saha ekibi ile 7/24 esasına göre görev yapmıştır. 40 ton atık ve 468 mazgal temizlenmiştir.
 
Saha incelemelerinde 6 kritik bölgede su seviyesinin diğer bölgelere göre daha hızlı yükseldiği tespit edilmiştir. Bu kritik noktalar:
•Sanayi Sitesi
•Petrol City AVM arkası – Tilmerç hattı
•Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresi
•Belde Mahallesi Köprülü Kavşak
•Wordmar önü
•Belde İMKB Kavşağı
 
Bu bölgelerde su birikiminin artmasının temel nedeni  yağışın şiddeti,  mazgal, baca,  yağmur suyu hatlarına bırakılan çöp, plastik, ambalaj,  evsel atıklar ve yapraklar nedeniyle akışın kesilmesi, hatların tıkanması ve suyun geri basmasıdır. Bu nedenle kent geneline göre  söz konusu 6 noktada ekstra su birikimi meydana gelmiştir. 
 
Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından 6 kritik bölgedeki atık kaynaklı tıkanıklıklar temizlenmiş; Sanayi Sitesi’nde altyapıya bırakılan atıklar kaldırılmış; Petrol City AVM arkası – Tilmerç hattındaki birikmeler giderilmiştir. Ayrıca Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresinde ve diğer tıkanma yaşanan noktalarda tüm mazgal ve ızgaralar temizlenerek su birikimi tahliye edilmiştir.
 
Mevsimin ilk ve şiddetli yağışları ile il geneli ve  özellikle 6 kritik bölgede yaprak, çöp ve atık kaynaklı tıkanmaların artırdığı su birikimleri, ilgili birimlerin koordineli çalışmasıyla giderilmiş; kent genelinde şiddetli yağışın oluşturduğu etkiler azaltılmıştır. Yağmurun oluşturduğu olumsuz etkilerin; giderilmesi için ilimiz genelindeki çalışmalar kesintisiz şekilde devam ettirilmektedir.


Haber Görselleri
2626


Türkçe / Kurdî / English / عربي