Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 21 Mayıs 2023 tarihinde Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilen Avrupa Takımlar Yürüyüş Şampiyonası’nda 10 km yürüyüş kategorisinde yarışan sporcumuz Hayrettin Yıldız’ı makamında kabul ederek antrenör ve sporcuya altın hediye etti.

42.24'lük derecesiyle Avrupa ikincisi olarak Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran Batmanlı milli atlete; Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şafi Özperk, Belediye Spor İşleri Müdürü Burak Eren, Atletizm İl Temsilcisi Ufuk Başkut, Milli Takım Antrenörü ve aynı zamanda Belediye personeli Sadullah Ergün de eşlik etti.

Batman Atletizm İl Temsilcisi Ufuk Başkut, Türkiye Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintimar adına Vali Canalp’e üzerinde Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in isminin yazıldığı Milli Takım formasını hediye etti.

Batman Üniversitesinde Beden Eğitimi Bölümü 1. Sınıf öğrencisi olan Yıldız, gümüş madalyayı aldığı andaki duygularını Vali Canalp ile paylaştı.