Batman Belediyesi, çocukların gelişimlerine pozitif etki sağlamak amacıyla anne ve babalara eğitim semineri düzenliyor.

Batman Belediyesi Konukevi Müdürü Psikolog Halime Demir Yıldız tarafından; ‘Bebeklik Dönemi’, ‘Çocukluk Dönemi’ ve ‘Ergenlik Dönemi’ hakkında verilecek seminer ücretsiz olacak.

26 Mayıs 2023 Cuma günü saat 14.00’da Batman Belediyesi konferans salonunda düzenlenecek olan seminer herkesin katılımına açık.

Verilen Aile Eğitimleri sayesinde anne ve babalara davranış değiştirme becerilerinin yanı sıra çocuklarına karşı nasıl bir tutum sergileyeceğinin de anlatılacağı seminer için konuşan Konukevi Müdürü Demir Yıldız: “Aile eğitimi anne ve babaların yeterliliğini artırır ve çocuğunu daha iyi anlamasına yardımcı olur. Bu sayede aile yaşamı güçlenip, çocuğun ev ortamında da desteklenmesi kolaylaşır. Ebeveynin  çocuklarının eğitimindeki gelişimine katkıda bulunabilmesini sağlar. Aile katılımı sağlandığında çocukların akademik hayatı ve insanlarla olan ilişkileri ve davranışlarında önemli gelişmeler olur” dedi.

Seminerde ayrıca, anne ve babaların çocukları için duydukları; kaygı, korku ve karşılaşabilecekleri durumlar karşısında nasıl baş edebilecekleri konularında genel bilgilendirme de yapılacağı belirtildi.