Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç ekipleri, baraj sularının aniden yükselmesi sonucu mahsur kalan piknikçileri kurtardı.

Batman Çayı boyunca baraj sularının geçtiği güzergahta piknik yapmak isteyen birçok vatandaş, suların aniden yükselmesi sonucu mahsur kaldı. Belediye İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç ekipleri, adacıklarda mahsur kalanları vatandaşları tek tek güvenli alanlara taşıdı.

Gün boyunca gelen ihbarlara yetişen itfaiye ekipleri, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 34 vatandaşımızı güvenle kurtardı.

Belediye İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, olası riskler ve tehlikeler açısından baraj suyu çevresinde kesinlikle piknik yapılmaması gerektiğini, baraj kapaklarının aniden açılması ve suyun hızla yükselmesiyle birlikte mahsur kalma riskinin olduğunu vurguladılar. Vatandaşların dikkatli olmalarını ve baraj suyu güzergahında piknik yapmamaları gerektiğini ifade ettiler.