Batman Belediyesi, kente değer katmak ve engelli bireylerin yaşamlarını teknolojiyle buluşturmak amacıyla başlattığı çalışmalarına devam ediyor.

Batman Belediyesi, engelli vatandaşların sosyalleşmesine katkı sağlamak amacıyla kentin farklı noktalarına yerleştirdiği engelli şarj istasyonlarına farklı bir boyut kazandırdı.

Engelli ve engelsiz bireylerin faydalanabileceği dijital pano, Batman Park AVM otobüs durağında pilot uygulama olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

İçerisinde bulunan dijital ekran sayesinde; video, reklam, sunum dosyası veya otobüs konumlarının harita üzerinden gösterilebileceği dijital şarj istasyonlarında engelli vatandaşların elektrikli araçlarını şarj etme imkanı bulduğu gibi şarj soketleriyle de kablolu ve kablosuz akıllı cihazların şarj edilebilmesine olanak sağlanıyor.

Karekod uygulamasıyla da vatandaşların istek, şikayet, online ödeme, kent rehberi ve Batman ulaşım uygulaması gibi hizmetlere erişim imkanı sağlanırken, cihaz kesintisiz güç kaynağı sayesinde 7 gün 24 saat hizmet verebiliyor.

Çalışmanın kentin farklı noktalarına yapılarak engelli bireylere engelsiz bir yaşam hizmeti sunulması hedefleniyor.