Batman Belediyesi, TAP iş birliğiyle gerçekleştirdiği ‘Atık Pil Toplama’ yarışmasında dereceye giren okullara hediyelerini teslim etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca atık pil toplayan tek yetkili kuruluşun TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) olduğunu belirten Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkilileri, ülke genelinde toplanan atık pillerin yüzde 40’a yakınının okullardan toplandığını kaydetti.

Çocuklara küçük yaşlarda çevre bilincinin aşılanması, çevre kirliliğinin önlenmesi, geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması ve sıfır atık bilincinin oluşturulması amacı ile başlatılan ilk, orta ve lise düzeyindeki yarışmalarda en çok pil toplayan okullara hediyeleri verildi.

Yarışmada; Mevlana Anadolu Lisesi birinci seçilerek STEM Robotik Sistem Seti ile ödüllendirildi. Atatürk İlkokulu ikinci, Vali Zeki Şanal İlkokulu ile Mehmet Emin Şimşek İlkokulu da üçüncü seçildi. Dereceye giren okullar ile Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Gültepe İlkokulları da top setiyle ödüllendirildi.

Batman genelinde toplanan bin 412 kilogram atık pil TAP’a gönderilirken, TAP her 50 kilogram atık pil için Top Seti ve 50-249 kilogram arası atık pil için ise STEM Robotik Sistem Seti ile ödüllendiriyor.