Batman Belediyesi, 2022 yılında 3 bin 406 çiftin resmi nikah işlemini gerçekleştirdi.

Aile kurmak isteyerek gerekli evrakları tamamladıktan sonra yapılan incelemenin ardından evlenmelerinde herhangi bir mani bulunmayan çiçeği burnunda çiftlere Belediye Evlendirme Memurluğu tarafından nikâhları kıyılarak evlilik cüzdanı veriliyor.

Hürriyet Mahallesi Şerzan Kurt Parkı’nda bulunan Belediye Evlendirme Dairesi’nde yeni çiftler için her türlü ortam düşünülmüş.

İçerisinde; 150 kişi kapasiteli büyük salon, bir nikâh salonu, bir gelin, bir damat hazırlık odası ve fotoğraf stüdyosu ile evlenecek çiftlere hizmet verilen evlendirme dairesinde müracaatlar hafta içi her gün 08.00-17.00 saatleri arasında kabul ediliyor.

Resmi nikah işlemleri arasında; Fas, Suriye, Almanya, Amerika, Avusturya, Azerbaycan, Filipinler, Filistin, Hollanda, İngiltere, İran, Irak, İrlanda, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Özbekistan, Kolombiya, Lübnan, Macaristan, Norveç ve Pakistan gibi yabancı ülke uyruklu vatandaşlar da bulunuyor.