İluh Deresi yanında bulunan ve Batmanlılara yaklaşık 17 yıldan bu yana hizmet veren Sakatatçılar Çarşısı Batman Belediyesi tarafından yıkıldı.

İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1. Etap projede yer alan Sakatatçılar Çarşısı’nda yıkım çalışmaları gerçekleştirildi.

Tahliyeleri için günler öncesinden bilgilendirilen sakatatçı esnafı, Tabla Başı olarak bilinen (sere tabla) yerde kendileri için hazırlanan bölümlere yerleşmeye başladı.

Batman Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından, 25 bağımsız iş yeri olarak kullanılan 17 yıllık binanın yıkımının ardından esnaflar bundan böyle Tabla Başı’nda hizmet verecek. Huzur Mahallesi 10 Nisan semt pazarında çay ocağı, wc ile toplam 37 pazar tezgahı yer alacak, bunlardan 11’i sakatatçı esnafına geri kalanı ise balıkçı, tavukçu, meyve ve sebze tezgahı esnafına ayrılacak.

Sakatatçı esnafı ise hallerinden oldukça memnun olduklarını ifade ederek: “Daha önceki iş yerimizin yıkılacağını Batman Belediyesi bizlere günler öncesinde bildirilmişti. Bundan böyle Batmanlılara sağlıklı, hijyenik ortamda hizmet verecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dediler.