Batman Belediyesi tarafından hizmete sunulan Fiziksel Aktivite Danışmanlığı biriminde tedavi gören hastaların yüzü gülüyor.

Spor yaptığı esnada beyin kanaması geçirerek rahatsızlanan hasta Batman Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi'nde bu hizmetin verildiğini öğrenince Ankara’ya gitme kararından vazgeçti.

Daha önce kendi başına yürüyemeyen ve ailesinden destek almak zorunda kalan hasta, yapılan doğru ve bilinçli hareketlerle artık tek başına kendi ihtiyaçlarını giderebilme seviyesine geldi.

S.Ö. isimli hasta: “Beyin kanaması sonucu sol tarafımda felç oluştu. Sol bacak ve sol kolumu kullanamıyordum. Kısa bir süre devlet hastanesindeki tedavimin ardından 8-9 ay evde tedavi gördüm. 3 ay öncesine kadar tam oturamıyordum. Kalkamıyordum. Dengemi sağlayamıyordum. Yakın çevrem tarafından Batman Belediyesi’nde Fiziksel Aktivite Danışmanlığı biriminde fizyoterapistin olduğu söylendi. Hocamın ilgilenmesinin ardından kısa sürede büyük gelişmeler olduğunu fark ettim. Şuanda bastonla destekle de olsa yürüyebiliyorum. Tek başıma ayağa kalkamıyordum, şimdi çok şükür ayağa kalkabiliyorum. Yürüyemiyor, dengemi sağlayamıyordum. Ama şuanda hepsini yapabiliyorum” dedi.

Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü Fiziksel Aktivite Danışmanlığı Fizyoterapisti Rıdvan Yılmaz: “Hasta bize başvurduğunda oturma ve ayakta durma dengesi yoktu. Rehabilitasyon sürecine başladık. 3 aylık bir süre tedavi gördü. Artık ayakta durabiliyor. Tripod dediğimiz bastonla hasta kendi başına yürüyebiliyor. Belediyemiz böyle bir hizmet sunmaya başladı. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah hastalarımıza faydalı oluruz” şeklinde konuştu.