Batman Belediyesi, spora ve sporcuya verdiği desteğini sürdürürken, başarı meyvelerini tek tek almaya başlıyor.

1955 Batman Belediyesi Spor Kulübü’nde eğitim gören küçük kızlar, spor hocalarının nezaretinde büyük başarılara imza atıyor.

Hentbol takımında Türkiye Finallerine kalma başarısı yakalayan ‘Yıldız Kızlar’ımızın ardından şimdi de ‘Küçük Kızlar’ kategorisinden başarı haberi geldi.

Türkiye Hentbol Federasyonu’nun Elazığ ilinde düzenlediği müsabakalarda tüm rakiplerini eleyen Küçük Kızlar Hentbol Takımı, Türkiye Şampiyonasına girmeye hak kazandı.

2008, 2009, 2010 ve 2011 doğumlu küçük kızlar takımı, grubundaki 3 maçı da kazanıp çapraz eşleşmede de rakiplerini eleyerek namağlup şekilde Türkiye Şampiyonası’na gidecek.

Batman’ın farklı spor branşlarında olduğu gibi hentbol altyapısında da güçlü bir takıma sahip olduğunu ifade eden Belediye Spor İşleri Müdürü ve aynı zamanda 1955 Batman Belediyespor Kulübü Başkanı Burak Eren: “Hentbolda Türkiye’de en iyi iller arasındayız. Kulübümüze, sporcu ve hocalarımıza desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Ekrem Canalp’e teşekkür ediyorum. Bizlere bu mutluluğu yaşatan takım hocalarımızı ve takım oyuncularımızı da tebrik ediyorum” dedi.