Batman Belediyesi, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve sağlıklı bireyler yetiştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Batman Belediyesi’nin Voleybol, Basketbol, Futbol, Hentbol, Masa Tenisi, Yüzme, Güreş, Tenis, Kick Boks, Dart, Badminton, Okçuluk, Kadın Futbolu, Step Aerobik, Pilates ve Fitness gibi branşlarda 35 antrenör ile verdiği eğitimlerden 2021 yılı içerisinde yaz spor okullarından 7 bin 624 çocuk ve yetişkin faydalanırken toplamda 13 bin 800 kişi hizmet aldı.

Spor kompleksinde ayrıca 2021 yılı içerisinde, haftanın 3 günü rehabilitasyon amaçlı engelli çocuklara eğitsel oyunlar ve yüzme dersleri de verildi.

Okçuluğa Her Geçen Gün İlgi Artıyor

Olimpiyat Şampiyonu olan milli okçu Mete Gazoz’un ardından okçuluk sporuna Batman’da da ilgi her geçen gün artıyor.

Batman Belediyesi Spor Kompleksine gelen sporcular arasında yer alan Ayşenur Güney (18) aldığı eğitimle Batman’ın adını okçuluk kategorisine yazdırmayı başardı.

1955 Batman Belediyespor bünyesinde okçuluk branşı daha aktif hale getirilirken, 2021 yılı içerisinde 190 öğrenciye okçuluk eğitimi verildi.