Batman Belediyesi, rutin olarak yapılan hayvan tedavi ve muayene işlemlerine aralıksız devam ediyor.

Yaptıkları çalışmalarla çocukların gönlünde taht kuran Batman Belediyesi, farklı yaş grubundaki öğrencileri yıl boyunca Hayvan Tedavi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ağırlıyor.

Merkezi ziyarete gelen çocuklara yaralı veya sahipsiz olduklarına inandıkları durumlarda belediyeyi aramaları konusunda telkinlerde bulunan Veteriner İşleri Müdürlüğü, verdikleri eğitimin meyvelerini de almaya başladı.

10 aylık zaman dilimi içerisinde 5 bin 981 işlem gerçekleştiren Batman Belediyesi, 3 bin 587 hayvanı tedavi ederken Hayvan Tedavi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen hayvan sayısının ise 2 bin 10 olduğunu duyurdu.

Yapılan muayene sonrası sahipsiz hayvan popülasyonunu önlemek amacıyla kısırlaştırma çalışmalarını sürdüren Batman Belediyesi, 10 aylık dönem içerisinde çeşitli (kedi, köpek vs.) türden 384 hayvanı kısırlaştırdı.

Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü, araba çarpması, yaralı veya hasta olduğuna inanılan hayvanlar için tedavi sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için öncelikle Alo 153 Beyaz Masa hattına kayıt oluşturulması gerektiğini hatırlatarak: “Vatandaşlarımız bizi günün herhangi bir saatinde arayabilirler. Sokakta yaşayan hayvanlarımız için Batman Belediyesi gerekli donanıma sahiptir. Tedaviler merkezimizde gerçekleşmektedir” ifadelerinde bulundular.