Batman Belediyesi, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ nedeniyle hafta boyunca bir dizi etkinlik düzenliyor.

Kadınlar için açtığı kurslarla kişisel beceri ve gelişimlerine büyük katkı sağlayan Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Bil-Mek (Bilgi ve Mesleki Eğitim Kursları) Petrolken Şubesi'ne gelen kadınları ‘şiddet’e karşı bilgilendiriyor.

Hafta dolayısıyla Petrolkent Mahallesi’nde bulunan kadınlara, kısa adı KADES olan Kadın Destek Uygulaması'nı anlatan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nde görevli Sosyolog Dilber Baydıs, yaşanabilecek olası şiddet konusunda kadınların neler yapması konusunda bilgi verdi.

Kadına yönelik şiddetin KADES uygulamasıyla bilinçlendirildiğini ifade eden Bil-Mek yetkilileri: Kültür ve Petrolkent Mahallesi’nde bulunan Bil-Mek kurslarına gelen veya semtimizde ikamet eden tüm kadınları bilinçlendiriyoruz. Şiddet sadece fiziksel olarak algılanmamalı, cinsel, psikolojik veya ekonomik açılardan zarar görme veya kısıtlama da bir şiddettir. Evinde; eşinden, ağabeyinden, babasından veya yakın çevresinden şiddet gören kadınlar rahatlıkla bizlere müracaat edebilir veya KADES uygulaması sayesinde devlet güvencesiyle koruma altına alınabilirler” ifadelerinde bulundu.