Batman Belediyesi, öğrenci ve velilerin yaya geçitlerinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için “önce yaya” ikonu ile “yaya geçidi” çizgilerini daha belirgin hale getirerek yeniliyor.

İçişleri Bakanlığı yeni eğitim öğretim döneminde çocuk ve gençlerin eğitim ve öğretimini güvenli bir ortamda sürdürebilmesi amacıyla genelge yayınladı. Bu doğrultuda hareket eden Batman Belediyesi, sürücülerin yaya ve okul geçitleri öncesinde uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak için yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla tüm ışıksız okul ve yaya geçitlerine araçların yaklaşım yönünde 'önce yaya' görselleri çizdi. Eski ve silinmiş görseller ise yenilendi.

Yeni açılan okul ve sokaklar ile asfaltlanan yollarda trafik çizgi çalışmalarını aralıksız sürdüren Batman Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak kullanıldığı okul, hastane, alışveriş merkezleri, ara caddeden ana caddeye çıkan noktalarda yaya geçidi çizgileri, “Önce Yaya” ikonu, “Dur” ikonu, “Dur” levhası ile diğer trafik işaret ve işaretleme çalışmasını sürdürüyor.

“Öncelik hayatın öncelik yayanın” ve “yayalar kırmızı çizgimizdir” sloganıyla vatandaşların trafikte sorun yaşamaması için yol çizgilerini yenileyen Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, yol çizgileri sayesinde trafik kazalarının minimum seviyeye indiğine dikkat çekti.

İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli yapılan çalışmalarda yetkililer, özellikle okul ve hastane gibi alanlarda sürücülerin daha dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı.

Batman Belediyesi, hazırlanan program çerçevesinde Batman genelinde bulunan 150 okulda yatay ve dikey trafik işaretleme çalışması yürütüyor.