Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Akyürek Mahallesi’nde devam eden yıkım çalışmalarını yerinde ziyaret eden Vali Canalp’e AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları Muzaffer Özkan ve Metin Gürbüz, Batman Balpınar Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, Batman AK Parti İl Başkanı Akif Gür, Batman İl Genel Meclis Başkanı Abdulhavap Akbaş, belediye birim müdürleri ile teknik personel ve basın mensupları eşlik etti.

Yıkımın devam ettiği çalışma alanlarını ziyaret eden Vali Canalp, daha sonra İluh Deresi Kentsel Dönüşümü ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Öncelikle nasıl bir Batman hayal ettiğimizle ilgili sizlerle kendi düşüncelerimi paylaşmak istiyorum sözleriyle basın açıklamasına başlayan Vali Canalp, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: Şu anda Batman’ın havaalanı hariç olmak üzere tamamının çevresini kuşatan bir imar çalışmamız var. Batman'ın merkez nüfusu şu an 470 bin ama bizim şu an yapmış olduğumuz imar çalışmasından sonra 850 bin nüfusa hitap edebilecek bir imar alanı hazırladık. Batman'ın kendi içindeki kentsel dönüşümlerden elde edilebilecek olan alanların da yeniden imar çalışması yapılması ile birlikte yaklaşık bir milyonluk bir Batman'in imar çalışması yapılmış olacak.

Dolayısıyla da bu çalışma neyi kapsıyor? Bu çalışma Batman’ın gelecekte planlı bir kent olarak büyümesini kapsıyor. Gelecekte insanların huzur içerisinde yaşayabilecekleri bir kent olarak planlamasını kapsıyor. Bu çalışma gelecekte Batman’ın caddeleri geniş, ferah, rahat, yeşil alanları çok, parklarıyla bahçeleriyle sosyal donatı alanlarıyla insanların huzur içersinde yaşayabilecekleri bir kent vizyonunu kapsıyor. Aynı zamanda yeni imar alanları dışında kentin içerisindeki eskimiş olan ve yenilenme ihtiyacı olan alanların da dönüşümünün sağlanacak olması son derece değerlidir. Burası geçmişte sel felaketi neticesinde 11 vatandaşımızın vefat ettiği bir alandır. Batmanlılara şunu göstermek istiyoruz; afet alanlarını dahi dönüştürüyoruz. Ve dolayısıyla da bu mahallelerimizdeki insanların da yaşam alanlarını park bahçe olarak yeşil alan olarak yeniden dizayn ediyoruz. Burası bir başlangıç. Şu anda birinci etabın kamulaştırmaları dahil olmak üzere güncellenmiş kamulaştırma bedeli 50 milyon liranın üzerindedir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da bu maliyeti üstlenmiş durumda. Önümüzdeki dönem içerisinde etap etap İluh Deresi’nin tamamını yine bu şekilde inşallah bitirdiğimiz zaman kentin içerisinde gerçekten de harikulade bir yaşam alanını ortaya koymuş olacağız. Bu çalışmanın Batman için, Batmanlılar için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.