Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kent genelinde fırın denetimi gerçekleştirdi.

9 ekiple yapılan denetimlerde Batman’daki fırınların hamur teknesinden vatandaşa sunumu yapılan tezgâha kadar her yer didik didik incelendi.

Özellikle havaların sıcak olduğu bu günlerde insanların unlu mamul ürünlerine elleriyle dokunmaması gerektiğini hatırlatan belediye ekipleri maşa veya tek kullanımlık eldivenlerin daha sağlıklı olduğunu hatırlattı.

Unlu mamul üretilen yerlerin çalışma koşullarını denetleyen ekipler, mutfak kısmında çalışan personelin maske, eldiven, galoş takıp diğer hijyen kurallarına uymaları gerektiğini, satış yapılan yerlerde ise ekmek gramajı ve satış fiyatının gözle görülür yerlere asılması gerektiğini söyledi.

Yapılan kapsamlı denetimler sonucunda; denetlenen 83 iş yerinden 16’sına cezai işlem uyguladı.