Batman Belediyesi, sokaklarda yaşayan hayvanların vatandaşlara zarar vermeden yaşamlarını en iyi şekilde sürdürmeleri için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sabah saatlerinde çalışmalarını başlatan Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler saat 24.00’e kadar gelen şikâyetleri değerlendirirken, bakım evinde bulunan sağlık ekibi ise tedaviye muhtaç sokak hayvanlarının bakımı ile ilgileniyor.

Üç veteriner hekim ve teknikerle çalışmalarını yürüten Veteriner İşleri Müdürlüğü, yıl içinde sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili olarak gelen 2 bin 500 ihbarı değerlendirerek yardıma muhtaç olan 794 kedi ve köpeği bakım evine alarak tedavilerinin yapılmasını sağladı.

Son altı ay içinde bakım merkezine gelen 110 kişiye sokak hayvanları hakkında bilgilendirme yapan ekipler, başvuruları da değerlendirerek 31 hayvanın sahiplendirilmesine aracılık yaptı. Yasaklı ırklarla ilgili çalışmaları da sürdüren belediye ekipleri, jandarma ve polis ekiplerinin desteği ile bakım evine getirilen hayvanların yanı sıra gelen ihbarlar sonucunda toplanan yasaklı ırklardan oluşan 40 hayvanın barınakta bakım ve beslemesini karşılıyor.