Batman Belediyesi, Batmanlıların çevreye daha duyarlı olduğunu, bu nedenle inşaat sektörüyle meşgul olan firmalara sıkı düzenleme getirildiğini açıkladı.

Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, inşaat atıklarını belediyenin belirlediği alanlara bırakmayan ve bu işi belgesiz yapanlara ciddi yaptırımlar uygulandığını ifade etti.

Batman Belediyesi, yapımı devam eden inşaatlardaki 450 bin 246 metreküp hafriyat atığı ile yıkım sonucu oluşan 220 bin 245 metreküp atığın da bertarafının sağlandığını duyurdu.

Vatandaşların çevreye olan duyarlılığının her geçen gün arttığına dikkat çeken yetkililer, vatandaşların yol, kaldırım, boş arazi ve parklarda çevreyi kirletenlere karşı sorumlu davrandığını bu nedenle Batman Belediyesi Alo 153 ihbar hattı ve 0 488 213 27 59 belediye santraline yaptıkları şikâyet sayısının 5 bin 332 olduğunu hatırlattı.