Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Batman’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek gazeteciler gününü kutladı.

Belediye konferans salonunda yapılan toplantıya Vali Hulusi Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Osman Bilgili, Muzaffer Özkan ve Adnan Yürük, Belediye birim müdürleri, belediye basın personeli, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Şahin “Değerli basın mensupları kardeşlerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. İnşallah çalışan gazeteciler günü içinde bulunduğumuz 2022 yılı sizlere de bizlere de hayırlar getirir. Batman’ımız için ülkemiz için hayırlı olur. Gazetecilik mesleği çok önemli ve kutsal bir meslek, vatandaşımızın bilgi alma hürriyeti aslında demokratik toplumların olmazsa olmazı. Bir devleti devlet yapan 3 temel güç vardır; yasama, yürütme ve yargı. 4. güç de medyadır. Aslında demokrasinin olmazsa olmazı bir yapıdır. Halkın haber alma hürriyetinin engellenmemesi ve bunun demokratik teamüllere uygun bir şekilde yerine getirilmesidir.

Tabi gazetecilik etik kuralları çerçevesinde yapılması lazım. Bu hususta ayrıca meslek anlamında da çok hassas dengede yürütülmesi anlamında kıymetli bir şey. Bu arada aynı günü paylaşıyoruz. Bizim de 10 Ocak aynı zamanda Mülki İdare Amirleri Günü. Yapıları itibariyle gerçekten hep beraber önemli işler yapıyoruz. Aynı güne gelmesi de bu manada önemli” dedi.

‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla basın mensuplarına hediye takdim eden Vali Şahin’e jest yapan basın mensupları da ‘10 Ocak İdareciler Günü’ dolayısıyla Vali Şahin’e hediye takdim etti.