Batman Belediyesi, belediye meclisinde aldığı kararla maliyetlerin artmasına karşı toplu taşıma otobüsleri biletlerinde zam yapmadı.

Sosyal Belediyecilik kavramını tüm projelerinde gösteren Batman Belediyesi, enflasyon, asgari ücret değişimi ve yakıt giderlerinin yarattığı maliyet artışına karşın toplu taşıma otobüslerinin bilet fiyatında artış yapmadı.

“Göreve geldiğimiz günden beri zam yapmadık”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin: 2020 Mart ayından itibaren otobüs biletleri fiyatlarına zam yapılmadığını hatırlatarak, “Maliyetler artmasına rağmen halkın refahını önemsediğimizden geçen yıl olduğu gibi bu yıl da zam yapmama kararı aldık. Tüm Batman halkına hayırlı olsun” dedi.

Sağlık çalışanları için de müjde

Ayrıca, Cumhurbaşkanı kararıyla sağlık çalışanlarına tanınan "ücretsiz toplu taşıma" hakkının uzatılması ile Batman Belediyesi’nde de bu hak, 30 Haziran 2022 tarihine kadar uzatıldı. Sağlık çalışanlarına tanınan "ücretsiz toplu taşıma" hakkının süresi 6 ay uzatıldı.