NİHAİ ÇED KARARINDA SONA GELİNDİ

Batman Belediyesi’nin, Atık Su Arıtma Tesisi, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Sistemi Kapasite Artışı projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda 1. İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı yapıldı.

Toplantıya bakanlık yetkililerin yanı sıra Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ve Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan ve BASKİ Müdürü Ömer Faruk Ataç, Çevre ve Şehircilik ÇED Şube Müdürü Hamza Uçar ve danışman firma yetkilileri katıldı.

Batman Belediyesi tarafından, Girbereşik Mahallesi’nde 210 bin 232 metrekare alanda “Batman Atık Su Arıtma Tesisi, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Sistemi Kapasite Artışı” projesinin yapılması planlanıyor. Batman Atık Su Arıtma Tesisi'ne giren atık su miktarı 60 bin metreküp/gün’den, 2040 yılı 1. aşamada 156 bin 097 metreküp/gün’e, 2055 yılı 2. aşamada ise 208 bin 592 metreküp/gün’e çıkarılması planlanıyor.

Batman Atık Su Arıtma Tesisi, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Sistemi Kapasite Artışı İDK toplantısının oldukça verimli geçtiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan: “Komisyon tarafından incelenerek son şekli verilen ÇED Raporu, bakanlıkça inceleme değerlendirme toplantılarının sona erdirilmesinden sonraki on (10) takvim günü içinde bakanlığa sunulacak, akabinde nihai ÇED raporu alınıp gerekli projelendirme ve yapım çalışmaları için İller Bankasına sunulacak” dedi.