Batman Belediyesi, 2021 yılı içerisinde hedeflediği kaldırım ve yol yenileme çalışmalarına devam ediyor. Yıl sonuna kadar 150 bin metrekarelik parke taşı, karo ve bazalt yol ile kaldırım çalışmaları yapılacak.

Kentin tamamında, hazırlanan program kapsamında; deforme olan kaldırımlar ile yürüyüş ve araç trafiğini olumsuz yönde engelleyen unsurlar, yapılan çalışmalar ile sağlıklı hale getiriliyor.
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’in katıldığı ‘Mahalle Buluşmaları’ programında mahalle sakinlerinin taleplerini de değerlendiren Batman Belediyesi; Yeşiltepe, Huzur, Beşevler, Raman, Gap, Çamlıca, Pınarbaşı, Bahçelievler, Gültepe, Hürriyet ve Kültür mahallelerinde çalışma gerçekleştiriyor.

Mahalle Mahalle, Sokak Sokak Çalışmalar Yapılıyor
Kuyubaşı TOKİ’de yeni yol açma çalışması yapılırken, Emekli TOKİ’de de yeni yol açma ve düzenleme çalışmasına devam ediliyor. Gültepe Mahallesi’nde yol açma çalışması yapan Batman Belediyesi, Kültür Mahallesi’nde de 2629 Sokak’ta kaldırım söküm çalışmasına başladı.

Yayaların güvenli ulaşımı için büyük önem taşıyan kaldırımlar konusunda hassas davranan Batman Belediyesi ayrıca, Karşıyaka, Çamlıtepe ve Çamlıca mahalleleri ve şehrin ana arterlerinde parke yama, Turgut Özal Bulvarı’nda bazalt yama çalışması, Belde Mahallesi’nde bazalt kaldırım düzenleme çalışması, Hamidiler Camii’nde bahçe içi bazalt çalışması ile Beşevler Mahallesi parke serim çalışmasına devam ediyor.