Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, daha önce yapılan ve devam edilen çalışmaların sonuna gelindiğini, Batman’da kütüphanecilikte yeni bir döneme girileceğini ve oluşturulacak yeni “Batman Modeli”nin tüm şehirlere örnek olacağını söyledi.

Tilmerç ve Bayındır Mahallelerine İki Yeni Kütüphane

İlk etapta, Batman Valiliği ile Batman Belediyesi tarafından; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürütülen binalar içerisinde öğrencilere ders çalışma alanları oluşturmak için yapılan incelemeler yapılmış ve mevcut kapasite yüzde 42,7 oranında artırılmıştı. Yeni ve modern kütüphane yapımı için biri Tilmerç Mahallesi diğeri ise Bayındır Mahallesi olmak üzere iki yeni yerin belirlenmesi ile kolları tekrar sıvayan Batman Valiliği ve Batman Belediyesi şehre sembol olacak iki yeni kütüphanenin yapımına kısa zamanda başlıyor. Bu iki kütüphanenin de tamamlanmasıyla mevcut kapasite yüzde 58,4 artmış olacak.

Ücretsiz Kamusal Alanlar Oluşturulacak

Kütüphaneleri artık eski kalıplarından kurtularak vatandaşlarımızın ücretsiz bir şekilde her türlü hizmeti alabileceği alanlar olarak planlamak istediklerini söyleyen Vali Canalp, “Şehir merkezinde yapımını tamamladığımız Şehit Şenay Aybüke Yalçın Kütüphanesi’ni merkez alarak Merkez- Çeper anlayışı ile şehrin çeperlerine yeni, modern ve o mahallelinin yürüyerek ulaşabileceği kütüphaneler kuracağız. Ayrıca, yeni yapacağımız kütüphaneleri Green Library (Yeşil Kütüphane) anlayışı ile inşa edeceğiz. Böylece kütüphanelerimiz daha ulaşılabilir hale gelecek” dedi.

Toplantıya, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı da Katıldı

Vali Canalp’in başkanlığında yapılan toplantıya, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Aldemir ve ilgili kurum yöneticileri de katıldı. Vali Canalp, “Şehrin merkezine kurulacak bir çocuk ve bebek kütüphanesi için de bugün itibariyle çalışmalarımıza başlıyoruz. Böylece şehir merkezinde ve çeperlerinde kurulacak kütüphanelere ilave olarak yine çeperlerde oluşturulacak yeni ders çalışma alanları kurulacak. Yeşil Kütüphane çalışmamızı tamamlayıp merkezde kuracağımız Çocuk ve Bebek Kütüphanesi’ni de kurduğumuzda tüm Türkiye’ye örnek olacak bir Batman Modeli oluşturacağız. Bu şehrin vatandaşları her şeyin en güzeline layık. Bu şehrin gençleri bizim geleceğimiz. Onlar için ne yaparsak az. Yeni Batman Modeli şehrimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.