Batman Belediyesi'nin desteklediği, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Batman Üniversitesi’nde kurulan İcathaneLaboratuvarı’nın açılışı büyük bir katılımla gerçekleşti.

Batman Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı, Dicle Kalkınma Ajansı ve Batman Üniversitesi iş birliği ile Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde oluşturulan İcathaneLaboratuvarı’nın açılışı gerçekleşti.

Laboratuvar açılışını gerçekleştiren Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmezve beraberindeki heyet, İcathane Laboratuvarı’nda incelemelerde bulunarak burada öğrencilerin yaptığı icatları inceledi ve öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Batman Belediyesi'nin desteklediği İcathane Laboratuvarı, öğrencilerin fikirlerini fiile dönüştürmelerine olanak sağlamanın yanı sıra fikirlerini geliştirme yeni buluşlara imza atmalarına olanak sağlayacak.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan, Batman’da açılışı gerçekleştirilen İcathane Laboratuvarı’nın Türkiye’deki en büyük ve en kapsamlı İcathane olduğunu söyledi.

Açılış törenine; Vali Canalp ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan’ın yanı sıra, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı J.Kıd.Albay Adem Taşkın, Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu,  Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, İlçe Belediye Başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.