Batman Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve adını kardeş ülke Azerbaycan’ın Karabağ zaferinden alan 15 bin metrekarelik Karabağ Parkı’nın açılışı ünlü sanatçı Azerin’in muhteşem konseriyle gerçekleşti.

Gültepe Mahallesi’nde bulunan Karabağ Parkı’nın açılışı Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı: “Bugün Batman Üniversitesi’nde enerji kongresini yaptık. Bu akşam da sizlerle birlikte bu parkın açılışında bulunmaktan dolayı çok memnunum. Dahi Mustafa Kemal Atatürk: ‘Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimiz’ demiş. Bizim Umumi Liderimiz Haydar Aliyev ise: ‘Bir millet iki devlet’ sloganını ileri sürmüştür. Biz hepimiz 44 gün vatan mücadelesinde bir yumruk gibi Karabağ’ımızı azat etmek için mücadele verdik. Biz Türkiye’mizin Azerbaycan’ın arkasında nice dayandığının, kardeşliği nasıl zirvelere taşıdığının şahidi olduk ve bugün Batman’da güzel Karabağ Parkı’nın zaferden sonra açılması bu kardeşliğin, dostluğun eseri numunesidir. Azerbaycan’da sizin her birinizi çok seviyorlar. Bugün parkın açılışından sonra ise biz kalben birbirimize daha çok bağlandık ve ben burada bu parkta nasıl muhabbetle, nasıl sevgiyle işlerin görüldüğünün şahidiyim ve bu sevgiyi memleketime, devletime taşıyacağım. Bu parkta emeği geçen insanların her birine yürekten çok teşekkür ediyorum. Yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği, dostluğu!” şeklinde konuştu.

Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Açılıyor

Karabağ Parkı’nın herkese hayırlı olması temennisinde bulunan Vali ve Belediye Başkan Vekili Canalp ise: “Bugün Karabağ Parkı’nı açmak suretiyle Türkiye ile Azerbaycan arasındaki derin kardeşliği ve iki ülke arasındaki derin bağları bir kez daha vurgulama imkanına sahip oluyoruz. Değerli Gençler; Batman Üniversitemizde bu yıl yeni bir bölüm açılıyor. Bu bölümün adı Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği. Hem de yüzde 100 İngilizce bir bölüm olarak açılıyor. Artık Batman’ın gençleri için yepyeni bir iş imkanı, yepyeni bir eğitim imkanı açılmış oluyor. Bu ne ile ortaya çıkıyor? Bu aynı zamanda burada biraz önce konuşmasını yapmış olan saygıdeğer rektörümüzün, üniversitesinin Neft ve Sanayi Üniversitesi ile beraber ortaya koymuş olduğumuz iş birliğinin somut sonuçlarından bir tanesi olarak da ortaya çıkıyor. Dolayısıyla bu neyi gösteriyor? Biz Azerbaycanlı kardeşlerimizle beraber çalıştığımız zaman buradan hem Türkiye kazanıyor hem Azerbaycan kazanıyor hem de Batman ve Batman’ın gençleri kazanıyor” dedi.

Ünlü ses sanatçısı Azerin’in konseri ile Karabağ Parkı’nın açılışına Batmanlılar büyük ilgi gösterdi.