Batman Belediyesi, kadınlara birinci basamak sağlık hizmetlerini ücretsiz veriyor.

Belediye Sağlık Merkezi hizmete sunduğu yeni danışmanlık birimi sayesinde kadınlar üreme sağlığıyla ilgili daha aydınlatıcı bilgilere sahip olacak.

Ziya Gökalp Mahallesi’nde bulunan Batman Belediyesi Sağlık Merkezi’nde yeni hizmete sunulan Gebe Bilgilendirme ve Üreme Sağlığı Danışmanlığı biriminde kadınlar; gebelik öncesi, gebelik, doğum ve lohusalık dönemleri ile ilgili Ebe Gülhan Esmer tarafından bilgilendiriliyor.

Anne ve anne adaylarının tüm tahlillerinin yapıldığı merkezde, Batmanlı kadınların gebelik süresince neler yapması konusunda takipleri de yapılıyor.

Özellikle bölgede yaygın olan akraba evlilikleri ve kalıtsal rahatsızlıklarla ilgili gerekli yönlendirmeler de yine Batman Belediyesi tarafından yapılıyor.