Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından son 3 ayda il sınırları içerisinde toplanan 173 ton ömrünü tamamlamış atık lastik, lisanslı taşıyıcılara teslim edildi.
Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü Yönetmeliği gereği, Batman’da faaliyet gösteren oto lastikçilerinin, ömrünü tamamlamış atık lastiklerini yetkili olan taşıyıcılara vermeleri ve açık alanda biriktirmemeleri konusunda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından gerekli uyarılar yapılarak rutin kontroller gerçekleştiriliyor.
Doğayı korurken ülke ekonomisine de katkı sağlayan Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, toplanan atık lastiklerin geri dönüşümüne olanak sağlanıyor.
Daha önce de çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi, geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması ve sıfır atık bilincinin oluşturulması amacı ile 18 Mart-2 Temmuz 2021 tarihleri arasında il genelinde, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 152 okuldan toplam 407,11 kg atık pil toplanmıştı.
Çevre ve doğaya olan saygısı ile dikkat çeken Batman Belediyesi, çevreci projelerin devam edeceğini belirtti.