Hizmet Birimleri
Batman Hakkında

Batman Belediyesi Eklenme Tarihi: 12.11.2012 14:49:27

Başkanvekili Temel Edip Solmaz’ın ölüm yıldönümünde yayınladığı mesaj

Göreve geldikten 27 gün sonra 1979 yılında karanlık güçlerce katledilen Batman Belediye Başkanı Edip Solmaz’ın 33. ölüm yıldönümünde bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanvekili Serhat Temel, “Edip Solmaz’ın faillerini koruyanlar, bugün Edip Solmaz’ın faillerini açığa çıkarıp tutuklayacağına ardılları Nejdet Atalayları zindanlara tıkayarak aradan geçen 33 yıla rağmen bu ülkede hiçbir şeyin değişmediğini bir kez daha kanıtlamışlardır” dedi.

Edip Solmaz’ın ardılları olarak bugün halkçı belediyecilik anlayışını sürdürmekten onur duyduklarını belirten Belediye Başkanvekili Serhat Temel mesajında şu görüşlere yer verdi; “Edip Solmaz’ı katleden karanlık güçler aradan geçen 33 yıl boyunca açığa çıkarılamadı. Edip Solmaz’ın faillerini koruyanlar, bugün Edip Solmaz’ın faillerini açığa çıkarıp tutuklayacağına ardılları Nejdet Atalayları zindanlara tıkayarak aradan geçen 33 yıla rağmen bu ülkede hiçbir şeyin değişmediğini bir kez daha kanıtlamışlardır. Ama şunu önemle vurgulamak isterim ki, inkar ve imha zihniyetinde milim sapmayanlar, gücünü, haklılığını ve meşruiyetini halktan alan insanları öldürseler de, zindanlara da tıksalar, onlar daimi halkın beyninde ve yüreğinde yaşamaya devam edeceklerdir. Hiçbir karanlık hesap gücünü, haklılığını ve meşruiyetini halktan alan, ezilenlerin ve yoksulların, özgür bir ülke ve dünya hayalini kuranların onurlu yürüyüşünü engelleyemez. Ölümünün 33. Yıldönümünde Edip Solmaz’ın açtığı yolda ve onun halkçı belediyecilik anlayışını devam ettirmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Şahsım ve Batman Belediyesi adına, karanlık güçlere göğsünü siper ederek Türkiye’de bir ilk olan halkçı belediyecilik uygulamasını gerçekleştirirken zalimlerin kurşunlarıyla hayatını yitiren Batman Belediye Başkanı Edip Solmaz’ı bir kez daha özlemle ve rahmetle anıyoruz.”